MAKUCH RZEPAKOWY - 5KG
Opis
Makuch rzepakowy powstaje w procesie tłoczenia oleju metodą na zimno. Charakteryzuje się nie tylko dużą zawartością białka, ale stanowi także łatwo dostępne źródło energii w pozostałości oleju. Tym samym cechuje go wysoka zawartość tłuszczu. Wysokowartościowy komponent paszowy dla wszystkich grup zwierząt hodowlanych.
Właściwości:
- przyrost masy, zwiększa mleczność;
- zmniejsza zawartość złego cholesterolu;
- potrzebny z powodu obecności niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych – linolowego (omega-6) i linolenowego (omega-3);
- zawiera bogate źródło witaminy A, E, K i D2 która w organizmie zwierząt przekształca się w D3
Skład: odtłuszczone nasiona rzepaku 100%
Produkt może zawierać śladowe ilości makucha lnianego.
Skład analityczny:
wartość energetyczna: 380,3 kcal
białko: 32,6%
tłuszcze: 9,5%
włókno surowe: 9,3%
Postać: Płatek lub Granulat w zależności od dostawy.
Dawkowanie: 0,2-0,5kg/dzień
Waga netto: 5kg