MAKUCH Z WIESIOŁKA- 20KG
Opis
Makuch z wiesiołka wytwarzany w procesie tłoczenia oleju na
zimno. Wiesiołek ma właściwości wzmacniające i podnoszące
odporność organizmu. Zawiera bardzo wartościowy kwas linolenowy i
gamma linolenowy. Posiada również dużą zawartość białka i
zestaw soli mineralnych, wapń, magnez, potas, fosfor, mangan, żelazo
i cynk, miedz i witamina E.
Właściwości:
-
wzmacnia układ odpornościowy;
-
działa wzmacniająco na układ nerwowy;
-
pobudza przemianę materii;
-
zalecany podczas leczenia farmakologicznego ze względu na wzmocnienie chorej tkanki, leprze przyswajanie leku;
-
działa osłonowo i wzmacniająco na układ nerwowy;
-
wspomaga leczeniu chorób skórnych, poprawia wygląd sierści;
-
stosowany w stanach zapalnych stawów i układu kostnego;
-
wzmacnia serce;
-
poprawia krążenie.
Skład analityczny:
wartość energetyczna: 316 kcal
białko: 22,9%
tłuszcze: 11,9%
włókno surowe: 22,1%
Skład: makuch z nasion wiesiołka 100%
Dawkowanie: 10-40g dziennie / 100kg masy ciała
Można podawać na sucho lub zalany gorącą wodą w formie meszu.
Waga netto: 20kg