Skład: susz z lucerny, makuchy z nasion roślin oleistych; otręby ryżowe; ziarno słonecznika, łuska gryczana i sojowa; sieczki: susz traw niskocukrowych, melisa, ziele babki lancetowatej, krwawnik, pokrzywa; susz jabłkowy, olej roślinny, wapń z alg morskich, fosforan 1-Ca, chlorek sodu, drożdże paszowe Saccharomyces cerevisiae, mieszanka mineralno-witaminowa
Paszę AgroVital GASTRO należy wprowadzać stopniowo do diety konia. Dawkę ustala się osobno dla każdego konia - w zależności od intensywności treningu oraz indywidualnego zapotrzebowania. Stanowi alternatywę paszy treściwej dla koni z chorobą wrzodową - dzięki buforującym właściwościom alg morskich oraz wyeliminowaniu zbóż oraz otrąb pszennych.
Dawkowanie:
standardowo 100 - 500 g/100 kg masy konia/ dzień
Dawkę dobową zaleca się rozdzielić na minimum 2 - 3 posiłki.
Konie z chorobą wrzodową max 250 g/100 kg m.c. w jednym odpasie.
Zaleca się podawać, jako jedyną paszę treściwą, przy stałym dostępie siana.
Składniki analityczne:
Białko ogólne 16,50%
Białko og. strawne 12,80%
Skrobia 2,45%
Cukier 5,00%
Oleje/tłuszcz surowy 10,50%
Energia strawna 11,80 MJ/kg
Włókno surowe 17,60%
Popiół surowy 9,75%
Lizyna 0,72%
Metionina+cystyna 0,57%
Wapń 1,78%
Fosfor 0,74%
Sód 0,50%
Magnez 0,50%
Zaleca się karmić konie małymi porcjami paszy treściwej (2-5 razy na dobę) oraz zapewnić stały dostęp do pasz objętościowych: siano/sianokiszonka i czystej wody.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, produkt wrażliwy na zawilgocenie.