SUSZ JABŁKOWY- 20 KG
Opis
Susz jabłkowy pozyskiwany jest z wytłoków otrzymywany w procesie wyciskania owoców, a następnie suszenia dzięki czemu nie zawiera konserwantów. Susze stosowane są jako istotny składnik pasz dla zwierząt. Należy zwrócić uwagę na dużą, w porównaniu z innymi składnikami zawartość związków bezazotowych wyciągowych w postaci cukrów, pektyn i kwasów owocowych. Kwasy te polepszają smakowitość paszy i zwiększają jej wykorzystanie. Susz z wytłoków jabłkowych jest cenną paszą lub jej składnikiem, także ze względu na znaczną zawartość składników mineralnych. Prosty sposób, który znacznie wydłuża czas ich przechowywania, bez utraty witamin i składników mineralnych. Wygodne do spożycia zarówno na sucho oraz jako dodatek do wysłodków.
Skład analityczny:
- Sucha masa: min. 90%
- Popiół surowy: max. 4%
- Białko ogólne: ok. 11%
- Wilgotność: max. 14%
- Tłuszcz surowy: min 5%
- Włókno surowe: max. 17,5%
- Związki bezazotowe wyciągowe ( cukry, pektyny, kwasy owocowe ): ok. 52,5%
- Składniki mineralne ( Ca,P,K,Na,Mg,Fe): ok. 612mg/100g
Waga netto: 20 kg