MŁÓTO BROWARNIANE 20KG





Opis
Młóto browarniane to jeden z produktów wytwarzanych przez browary. Proces warzenia piwa wydobywa z jęczmienia słodowego węglowodany, pozostawiając białko i błonnik – składniki tworzące młóto browarne. W jego skład wchodzą nierozpuszczalne w wodzie składniki zacieru w postaci: osadu z łusek, kiełek i drobin słodu (najczęściej jęczmiennego) Produkt wykorzystywany często w hodowli zwierząt. Cechuje się on wysokim poziomem zawartości białka chronionego, które jest trawione w jelicie i wpływa pozytywnie na zawartość białka w mleku. Młóto to pasza która może stanowić alternatywę dla śrut poekstrakcyjnych: sojowej i rzepakowej
Zalety stosowania:
- Jest paszą mlekopędną.
- Zawiera mikro- i makroelementy, witaminy z grupy B– B1, B2, B4, B5 oraz witaminy A i E.
- Bogate źródło błonnika,
- Poprawia smakowitość paszy. Jest chętnie zjadane przez zwierzęta. Zwiększa tym samym pobieranie dawki.
Składniki analityczne:
Wilgotność 12,00%
Białko 22,00%
Włókno surowe 16,00%
Popiół surowy 4,50%
Tłuszcze 5,00%
Postać: naturalna, rozkrusz
Dawkowanie:
Konie: 1-1,5kg na 500kg masy ciała
Bydło mleczne 2-6kg
Waga: 20Kg